• 03
  • 02
  • 01

Državna konferenca z mednarodno udeležbo z naslovom Mi + Vi = Skupaj

Spoštovani,

Društvo študentov invalidov Slovenije v okviru mednarodne Erasmus mreže LINK – Learning Inclusively – Network + Know-how in v sodelovanju z Društvom specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije organizira državno konferenco z mednarodno udeležbo z naslovom Mi + Vi = Skupaj, ki bo potekala 9. in 10. septembra 2009 v Ljubljani.

Prosimo, da vse zaposlene na Pedagoški fakulteti obvestite o delavnicah in konferenci o visokem šolstvu in invalidih. Vabilo, program in prijavnico prilagam v priponki.

9. septembra bodo v City hotelu potekale delavnice, v katerih se bomo osredotočali na vlogo študentov invalidov – kakšen je njihov položaj v visokem šolstvu, kakšne so njihove potrebe in težave, kako lahko sami prispevajo k izboljšanju položaja, kakšno vlogo naj imajo pri tem fakultete, univerze, Društvo študentov invalidov in mreža LINNK.

10. septembra bo na Univerzi v Ljubljani konferenca, katere namen je predstaviti prehod dijakov s posebnimi potrebami na študij ter postopke, oblike podpore in prakso na slovenskih univerzah in njihovih članicah. Hkrati želimo s konferenco identificirati dobro prakso in pokazati na težave, saj lahko skupaj pripomoremo k uspešnemu reševanju le-teh. Vključili bomo tudi pogled in izkušnje samih študentov invalidov iz Slovenije in tujine.

Dogodek je namenjen študentom invalidom, vsem zainteresiranim študentom, specialnim pedagogom, sodelavcem svetovalnih služb srednjih šol, ter akademskemu in administrativnemu osebju v visokem šolstvu ter drugim strokovnjakom s področja šolstva in invalidnosti.

Med udeleženci bodo tudi tuji strokovnjaki in študenti iz Belgije, Irske, Nizozemske, Švedske in Velike Britanije, ki so partnerji v mreži LINK ter udeleženci iz Palestine.

Za dodatne informacije se obrnite na Alenko Bera na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 041 632 865. ž
Za prijavo, prosim izpolnite prijavnico in jo pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 31. avgusta.
Novice o dogodku bodo sproti objavljene na www.dsis-drustvo.si ali www.ahead.ie.

Hvala in upam na čim večjo udeležbo.

Lep pozdrav,
Alenka Bera

 

pdf icon PROGRAM 9.9.2009

pdf icon PROGRAM 10.9.2009

pdf icon PRIJAVNICA

Kontakt

Linhartova cesta 51
1000 LJUBLJANA
Tel.: 01 280-34-53
Faks: 01 280-34-51
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.