Sekcija LMDR

Sekcija LMDR združuje strokovne delavce, ki obravnavajo učence z lažjo motnjo v duševnem razvoju.
Sekcija vsako leto izvede tri velike projekte na republiškem nivoju, namenjene učencem in njihovim mentorjem. Učenci z mentorji nastopijo na republiški glasbeni reviji » ZAPOJMO, ZAIGRAJMO, ZAPLEŠIMO« (preko 1000 udeležencev), se dokažejo na likovnem srečanju OŠPP (80 sodelujočih), predstavijo pa se tudi na gledališkem področju (300 nastopajočih). Omenjena srečanja se vsako leto izvedejo v drugem kraju, tako da učenci Ob tem spoznavajo še našo prelepo Slovenijo in vsi ugotavljajo, da pomenijo ti nastopi najlepše kulturne dneve, ki jih doživijo v posameznem šolskem letu.

Kot soorganizator vedno nastopa tudi OŠPP za učence s posebnimi potrebami v kraju oz. občini srečanja. Pri izvedbi republiške glasbene revije  »ZAPOJMO, ZAIGRAJMO, ZAPLEŠIMO«, sodeluje s finančnimi sredstvi tudi SOŽITJE – Zveza društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije.  Vsa srečanja so tudi strokovno spremljana s strani ustreznih selektorjev, ki po nastopih z mentorji opravijo analizo in jim dajo ustrezne strokovne napotke za delo v bodoče.

Strokovni delavci – člani sekcije – delujejo tudi v organih DSRPS, udeležujejo se strokovnih srečanj, seminarjev, okroglih miz, kjer konstruktivno sodelujejo in predstavljajo svoje bogate specialno pedagoške izkušnje. Mnogi med njimi sestavljajo tudi učbenike in delovne zvezke za naše področje.

1. mag. Aleksander Vališer, CVIU Velenje, predsednik
  2. Zdenka Kokol, OŠ dr. Ljudevita Pivka, Ptuj