Sekcija ZTTMDR

Sekcija za področje usposabljanja oseb z zmernimi, težjimi in težkimi motnjami v duševnem razvoju združuje 12 specialnih pedagogov, ki izvajajo vzgojo in izobraževanje oseb z zmernimi, težjimi in težkimi motnjami v duševnem razvoju (ZTTMDR) v razvojnih vrtcih, v šolah s prilagojenim programom in v Centrih za usposabljanje, delo in varstvo s področja vse Slovenije.

Namen sekcije je povezovanje in združevanje strokovnih delavcev, izmenjava izkušenj, skrb za strokovno rast in strokovno izpopolnjevanje članov ter zastopanje poklicnih interesov. Poleg tega je osnovna naloga članov Sekcije dejavno sodelovanje v pripravi področnih zakonodajnih in programskih vključevanje v aktualne dogodke ter  obveščanje javnosti o novostih in pomembnih dogodkih ter argumentirano odzivanje na javne objave v različnih medijih.

1. Vojka Lipovšek, CUDV Črna na Koroškem, predsednica
  2. Špela Mlinar, CUDV Črna na Koroškem